Information til konfirmander

Kære kommende konfirmand og din familie!

Nu går det snart løs med konfirmandforberedelsen i Tved kirke – og jeg glæder mig sådan til at møde jer alle. Det bliver awesome!!

Undervisningen

Svendborg kommune og Svendborg provstis aftale er, at konfirmandundervisningen fra efterårsferien og 20 undervisningsuger frem indarbejdes i skoleskemaet tirsdag og torsdag morgen fra 8.- 9.30, og at undervisningen før efterårsferien og efter de 20 uger foregår uden for skoletiden. Det betyder konfirmationsundervisningen desværre af og til kolliderer med fritidsaktiviteter. Jeg håber på jeres forståelse og opbakning, og er samtidig nødt til at fastholde, at der er mødepligt.  Første konfirmationsforberedelse er i uge 39. Både tirsdags og torsdagshold møder ind til deres konfirmationsforberedelsesdag i ”Kirkely”, som er den gamle kro ved siden af kirken.

I Uge 39, 40 og 41 er der undervisning henholdsvis tirsdag og torsdag fra kl. 15 - 16.15 i Kirkely. Konfirmanderne møder enten tirsdag eller torsdag afhængig af, hvad deres skoleskema siger. Uge 42 er der efterårsferie. Fra uge 43 ligger undervisningen som nævnt tirsdag eller torsdag morgen.

Til undervisningen skal vi opleve en masse sammen og gå på opdagelse i hvad kristendommen rummer af budskaber - og fortællinger om det at være ung og menneske i det hele taget. Vi skal bl.a. se film, høre musik, arbejde med store emner som kærlighed, tro, håb, døden, ondskab m.m. ud fra et ”Kristuskransen”, som er et nyere undervisningsmateriale til konfirmander. Vi skal også på tur og selvfølgelig spise en hulens masse kage.

Sæt allerede nu kryds i familiekalenderen – vi får super travlt.

Torsdag d. 25/9 kl. 17.00 inviteres I alle til indledende forældremøde vedr. det kommende år, hvor jeg skal lære jer og jeres forældre at kende. Der bydes på en forfriskning og hyggeligt samvær. Dette foregår i Kirkely.

Tirsdag d 29/10 og torsdag d. 31/10 er konfirmandforberedelsen rykket ned til bedemandenhos Svendborg begravelsesforretning, Skattergade 25, 5700 Svendborg. Ungdommen finder selv derned og videre om på skolen efterfølgende. Vi mødes hos bedemanden kl. 8.00. Der er mødepligt.

Torsdag d. 31. oktober kl. 17.00 er der Halloweengudstjeneste– en familiegudstjeneste, som I alle opfordres til at være med til! Det bliver u-hyggeligt!!

Torsdag d. 7.november kl 19.00: Foredragmed Lilian Hoffmann ”Et problem der vedrører os alle”, der handler om det at være forældre til en misbruger. Der er mødepligt og jeres forældre anbefales at tage med.

Lørdag d. 7/3 planlægger vi en tur til København. Der kan skeændringer –men skriv endelig datoen i kalenderen. Det er et heldagsarrangement - og der er mødepligt.

Hertil kommer også, at vi skal til konfirmandtræffet inde i Odense i begyndelsen af det nye år. Der kommer en udmelding, så snart vi får datoen fra stiftet. Her er der også mødepligt.

Der er også planer om en konfirmandgudstjeneste, hvor konfirmanderne selv skaber rammerne om en sådan – og hvem ved -  måske skulle forældrene også have muligheden :)

Til informationsmødet vil der være god tid til spørgsmål. I er naturligvis også meget velkomne til at sende mig en mail på rema@km.dk

Sognepræst Rebecca Aagaard-Poulsen

• Vakant kordegn Tove Pedersen