Dåbsklude

Historien om dåbsklude

Når præsten under dåben har duppet vand på dåbsbarnets hoved tre gange, bliver vandet ofte tørret af med en papirserviet.
Men i flere og flere sogne er papirservietten blevet erstattet af noget mere vedvarende. Små, håndstrikkede eller hæklede dåbsklude med kristne symboler.
Dåbskluden er en gave til dåbsbarnet, og bliver fremstillet af frivillige hænder.

Idéen til dåbskludene fik sogne- og hospicepræst på Djursland, Ann Maj Lorenzen, en nat i 2016.

- Jeg vågnede bare med idéen. På et tidspunkt havde jeg ærgret mig over de papirservietter, man bruger i kirken, og jeg havde lagt mærke, til at det var populært at strikke karklude, siger hun.
Nu mødes frivillige kvinder i over 50 sogne og strikker eller hækler dåbsklude med kristne symboler.
Ann Maj Lorenzen har tegnet 12 forskellige mønstre med alt fra Luther-rosen til et kors.
Man kan naturligvis lave sit eget mønster, fx af en detalje fra sin sognekirke.

- Men en dåbsklud er kun en dåbsklud, hvis der er kristne symboler på den, fastslår hun ifølge folkekirken.dk.

Næste gang, vi mødes til strikning og hækling i Kirkely er:

Mandag d. 23. oktober kl. 14-16