Præsten

Rebecca Aagaard-Poulsen

Ny sognepræst i Tved Kirke fra 1. juni 2017

Jeg kommer fra en stilling i Sydlangeland Pastorat, hvor jeg har haft fornøjelsen af at være præst i 4 gode år. Og hvad er jeg så for en slags præst? Jeg synes, det må være svært at skelne mellem det at være præst og så det at være menneske. For mig er de to forbundet. Det er ikke kun et kald - men en livsstil.

Men det, jeg har været optaget af i mine forrige embeder, har blandt andet været at møde min menighed i øjenhøjde og at møde mennesker - dér hvor de er i deres liv.

Derfor er det også vigtigt for mig at være medspiller i en kirke, der forholder sig uforskrækket til tiden, og som ønsker at møde mennesket anno 2017. Kirken skal nemlig, i mine øjne, gerne være stedet, der kan opsøge mennesket i alle faser af deres livsforløb.

At gå i kirke skal gerne være en god og livsgivende oplevelse. Men mennesker er forskellige. Ikke alle er til meditation - og ikke alle er til Rockgudstjenester. Derfor har jeg arbejdet meget med at lave forskellige typer af gudstjenester, i håb om at nå ud til så mange som muligt.

Tved Kirke står for mig som en aktiv og levende kirke i en fællesskabende by, og jeg glæder mig til at bakke op om de meget fine aktiviteter, der allerede findes i kirken – og så er jeg spændt på, hvad vi sammen finder på fremover i Tved Kirke.

Jeg har læst teologi i København - men er oprindeligt fra Odense. Både Odense, København og Langeland har været spændende byer at bo i - og både jeg og mine tvillingepiger på snart 9 år er overbeviste om, at Tved er et helt unikt og fantastisk sted at bo – og vi glæder os sådan til at møde jer alle.

På gensyn.
Rebecca Maria Aagaard-Poulsen